Ο ξηρός καρπός που μειώνει τις λιγούρες

Οι λιγούρες είναι μια διαφορετική κατάσταση από την πείνα και μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη περιττών θερμίδων αλλά και την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

Εκτός από το ότι πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας και να μην παρασυρόμαστε, επιπλέον φαίνεται πώς υπάρχουν κάποιες τροφές που μας βοηθούν να αποφύγουμε τις λιγούρες.

Ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας ξηρός καρπός που «χτυπά» απευθείας το κέντρο του αυτοελέγχου στον εγκέφαλο κι έτσι μας αποτρέπει από την κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών και γλυκών.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη Ε, προωθούν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν δραστικά τις λιγούρες.

«Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια μάς κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι, όμως ήταν έκπληξη για εμάς να διαπιστώσουμε ότι ο ξηρός καρπός επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έχουμε μπροστά μας φαγητό και, κατ’ επέκταση, να επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές και το πόσο πεινασμένοι νιώθουμε» δηλώνει η βασική συντάκτρια της μελέτης, Δρ Ολίβια Φαρ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *