Κι άλλα κρούσματα γρίπης και πιθανώς και θανάτους αναμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Προς την κορύφωση της επιδημίας τις γρίπης οδεύει η χώρα μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος σημείωσε πως συμπληρώνουμε ήδη δύο μήνες του επιδημικού κύματος, ο αριθμός των απωλειών ζωής είναι σημαντικός, περίπου όμως στα ύψη των προηγούμενων ετών. «Αλλά δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον» σχολίασε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα.

«Φαίνεται ότι πλησιάζουμε κοντά στην κορύφωση, το επόμενο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον τον επόμενο μήνας αλλά ίσως και περισσότερο, θα έχουμε περιστατικά γρίπης και δυστυχώς πιθανόν και πολλοί άνθρωποι να μην τα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν» είτε λόγω της γρίπης από μόνης της είτε σε συνδυασμό με άλλα προϋπάρχοντα νοσήματα.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ συνέστησε στο επερχόμενο κύμα κρύου οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες να προστατευτούν και να μην εκτεθούν στο κρύο άσκοπα. «Το κρύο είναι σύμμαχος όλων των ιώσεων και μεταξύ αυτών και της γρίπης» τόνισε.

Φέτος, όπως είπε, έκαναν το εμβόλιο κατά της γρίπης πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι και αυτοί έχουν δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας. Πολλοί το αμέλησαν και φαίνεται πως είναι αυτοί που το πληρώνουν με βαριά νόσηση, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, πρόσθεσε. Πάντως τόνισε πως, αν και χρειάζονται 15 με 20 μέρες για να αναπτυχθούν αντισώματα, δεν είναι αργά για να κάνει κάποιος το εμβόλιο. Και παρά τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν, έχουν γίνει προσπάθειες για εισαγωγή νέων εμβολίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης την εβδομάδα 11-17 Φεβρουαρίου 2019, ανεβάζοντας σε 74 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Διαβάστε ακόμη...