Κρούσμα φυματίωσης σε σχολείο της Σπάρτης

21E0955FF3EEA97C893B8C3ADCC65283.jpg

  Καθησυχαστικοί είναι οι αρμόδιοι φορείς, για κρούσμα φυματίωσης, που εκδηλώθηκε σε μαθητή Λυκείου της Σπάρτης, την περασμένη εβδομάδα. Ο μαθητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Εν τω μεταξύ με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιήθηκαν από ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Σπάρτης, εξετάσεις σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου της πόλης, όπου βρέθηκαν 52 άτομα θετικοί στο μικροβακτηρίδιο της φυματίωσης. Μετά από αυτό και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, δεδομένου ότι οι μαθητές είχαν εμβολιαστεί για φυματίωση, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγε στη Σπάρτη και στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις (ακτινογραφίες) στα 52 άτομα που βρέθηκαν θετικά στο μικροβακτηρίδιο, όπου αποδείχτηκε ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Παρά ταύτα και υπό τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχιστεί ο περαιτέρω εργαστηριακός – μικροβιολογικός έλεγχος κι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο δεν ανεστάλη και η όλη κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή που νόσησε χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *