Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό – Στο επίκεντρο η Αττική

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να διεξαχθεί η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης στη χώρα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η επιτροπή των επιστημόνων πρόκειται να σχηματίσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την απόδοση των μέτρων που έχουν θεσπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση  που τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, θα αναζητηθούν εκ νέου τρόποι ώστε να ανακοπεί η πορεία του ιού. Η έξαρση που παρατηρείται το τελευταίο 48ωρο φέρεται να έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το Μαξίμου το οποίο προσπαθεί να αποφύγει το lockdown με τη θέσπιση εφόσον χρειαστεί κι άλλων μέτρων.

Εάν τα υπάρχοντα μέτρα δυστυχώς δεν αποδώσουν, τότε στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται μεταξύ άλλων οι εξής επιλογές:

1. Αν συνεχιστεί ο συνωστισμός στις πλατείες, δεν αποκλείεται περιορισμός της κυκλοφορίας τη νύχτα. Ενδεχομένως να γίνει με τη χρήση SMS για όσους πρέπει να μετακινηθούν.

2. Περιορισμός κυκλοφορίας ηλικιωμένων. Είναι το σενάριο για το οποίο υπάρχει μεγάλη συζήτηση καθώς στοχοποιεί ουσιαστικά τους 65άρηδες. Ενδεχομένως να υπάρξει ωράριο για την επίσκεψή τους στα σούπερ μάρκετ ή σε άλλους χώρους και επιστροφή των SMS ή των υπογεγραμμένων δηλώσεων για την έξοδο από το σπίτι.  Πάντως ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε ότι εξετάζεται ένα μέτρο που θα αφορά μόνο τη  συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

3. Καθολική χρήση μάσκας στην Αττική στο μοντέλο Τρικάλων. Το εισηγούνται πολλοί επιστήμονες, είναι το έσχατο μέτρο αν η κατάσταση ξεφύγει για τα καλά.

4. Εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων και κυλιόμενο ωράριο με ενίσχυση της τηλεργασίας. Για το κυλιόμενο ωράριο η υπουργός Παιδείας έχει πει  ότι θα υπήρχε πρόβλημα με τα ολοήμερα.

5. Κλείσιμο καταστημάτων από τις 10 το βράδυ. Δύο ώρες νωρίτερα δηλαδή για εστιατόρια και μπαρ.

Διαβάστε ακόμη...