Κρίσιμη ημέρα η αυριανή για το χώρο της Υγείας

EB572EAF773BCF42AD1FC30105736662.jpg

  Αποφασισμένοι για παράταση των κινητοποιήσεων τους και μετά τις 13 Δεκεμβρίου δηλώνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν την απεργία τους με αποτέλεσμα να συνεχίζεται και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον Οργανισμό.

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και μετά τις 13 Δεκεμβρίου, εάν οι γιατροί δεν λάβουν διαβεβαιώσεις που θα τους ικανοποιούν από τον υπουργείο Υγείας την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία, το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκείνη την ημέρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσει στην Επιτροπή τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας θα έχει πάρει στα χέρια του το τελικό πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν άμεση, και χωρίς διαθεσιμότητα μεταφορά στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να εφαρμοστεί το βαθμολόγιο και να παραμείνουν στα διοικητικά όρια των μονάδων στις οποίες εργάζονται σήμερα. Εάν κάποιοι φύγουν, θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να συμβληθούν με τον οργανισμό ως ιδιώτες με συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενώ στις 12:00 προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας, σε κοινό μέτωπο με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα ψυχιατρεία, στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και με συλλόγους ασθενών και εργαζόμενοι άλλων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *