Οι κρίσεις πανικού κρατούν έναν Βρετανό εγκλωβισμένο στις ΗΠΑ

Μια απίστευτη περιπέτεια βιώνει εδώ και 15 μήνες ένας νεαρός Βρετανός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ και δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα του λόγω των κρίσεων πανικού που παθαίνει.

Τον Ιούνιο του 2017 ο Ryan Wynne επισκέφθηκε φίλους του στην Πενσυλβάνια. Το πλάνο ήταν να μείνει εκεί για τρεις εβδομάδες, όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ένα χρόνο μετά ο 25χρονος από το Whitchurch βρίσκεται ακόμα εκεί, καταχρεωμένος και αναζητώντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

«Ανησυχώ ότι μπορεί να πεθάνω αν μπω σε αεροπλάνο. Μα πιάνει κρίση πανικού όταν βρίσκομαι μαζί με πολλούς ανθρώπους και αν πάθω μια τέτοια στο αεροπλάνο, ίσως να μην λάβω την απαραίτητη προσοχή», λέει στη Mirror. «H καρδιά μου χτυπά σαν τρελή όταν με πιάνει κρίση. Δεν θα μπορούσα να πάρω τέτοιο ρίσκο».

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Ιουνίου όταν με τη 17χρονη κόρη της φίλης του Abby, επισκέφθηκαν το Μουσείο επιστημών στη Φιλαδέλφεια. Κάποια στιγμή την έχασε μέσα στον κόσμο και τον έπιασε πανικός.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ εκείνη την ώρα ήταν “αν δεν βρω την κόρη της, η φίλη μου θα με σκοτώσει”. Το σώμα μου υπέστη σοκ. Δυσκολευόμουν να αναπνεύσω. Η καρδιά μου είχε φτάσει τους 168 παλμούς το λεπτό. Έμεινα για έξι ώρες στο νοσοκομείο και όταν βγήκα με έβαλαν στη λίστα των ατόμων που δεν μπορούν να πετάξουν με αεροπλάνο. Ήμουν καλά για λίγες μέρες αλλά μετά είχα πάλι ένα παρόμοιο περιστατικό και κατέληξα στην εντατική. Με άφησαν και πάλι μετά από λίγο και μου χορήγησαν ηρεμιστικά χάπια, αλλά 24 ώρες μετά επέστρεψε στην εντατική», περιγράφει.

Οι κρίσεις συνεχίστηκαν για τον Ryan με τους γιατρούς να του λένε πως δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το 8ωρο ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα. «Είπαν πως είναι πολύ επικίνδυνο. Σκέφτηκα να κάνω το ταξίδι με καράβι, αλλά οι γιατροί μου συνέστησαν να μην το κάνω».

«Αν δεν ήταν η φίλη μου η Abby, δεν θα ζούσα. Ζω μαζί της στο Πίτσμπεργκ χωρίς να πληρώνω νοίκι και με φροντίζει. Είμαι στο κρεβάτι και οτιδήποτε μπορεί να μου προκαλέσει άγχος. Παίρνω ηρεμιστικά κάθε μέρα και δεν υπάρχει μέρα που να μη με πιάσει κρίση πανικού. Έχω ξοδέψει τις περισσότερες οικονομίες μου. Είχα μαζέψει 12.000 λίρες και τώρα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί».

Ο νεαρός που εργαζόταν ως βοηθός πωλήσεων στην WH Smith έχει χάσει τη δουλειά του και όπως χαρακτηριστικά λέει οι κρίσεις πανικού του κατέστρεψαν τη ζωή. «Μετά τον Οκτώβριο η εταιρεία που με ασφάλισε για το ταξίδι μου σταμάτησε να πληρώνει και έτσι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω τις οικονομίες μου. Αυτό το πράγμα έχει καταστρέψει τη ζωή μου».

Η φίλη του, Abby White, μια 55χρονη πρώην νοσοκόμα, έχει αναλάβει την φροντίδα του και κάθε άλλο παρά ενοχλημένη δείχνει από αυτήν την εξέλιξη. «Δεν νομίζω ότι θα ήταν ασφαλής αν επέστρεφε πίσω. Έχω μάθει να τον αγαπώ. Τον φροντίζω από τον περασμένο Ιούνιο. Δεν θα τον άφηνα να μπει σε αεροπλάνο», λέει χαρακτηριστικά στη Mirror.

Διαβάστε ακόμη...