Κουρουμπλής: Σε πλήρη κατάρρευση το σύστημα υγείας

DF116B0333050AF1C53991B24DD5C499.jpg

  «Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αποδίδοντας το γεγονός ότι επί πέντε χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις το είχαν αφήσει ουσιαστικά στη τύχη του.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά πως στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3%. Επίσης ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1095 εργαζομένων που από τον ιατρικό και παραϊατρικό χώρο, αλλά χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης, δεν έγινε ούτε μία.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και από εκεί θα κάνει σημαντικές εξαγγελίες μέτρων αλλά και προσλήψεων.

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σύστημα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά και αποκάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών υπόγραψε την απόφαση για να εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάτι που θα γίνει εντός του Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.