Κουρουμπλής: Η Ελλάδα μπορεί σε 2-3 χρόνια να έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη

kouroumplis-656x410.jpg

«Τα τελευταία 15 χρόνια γιγαντώθηκε ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία, διότι υπήρχε μία λογική να υποβαθμιστεί το εθνικό σύστημα υγείας», είπε ο πρώην υπ. Υγείας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή “ανοιχτά μικρόφωνα” του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9.

«Αν συνεχίσουμε εμείς, μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, θα προσληφθούν 20.000 μόνιμο ιατρικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας, με χρήματα που θα βρεθούν στους προϋπολογισμούς», είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι με την ενίσχυση του προσωπικού, τον διαγωνισμό για τα ασθενοφόρα και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στη διοίκηση των νοσοκομείων, «η Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη».

«Η ελπίδα θέλει χρόνο, σε 6 μήνες δε μπορεί να κριθεί μία κυβέρνηση, οι αντίπαλοι μας δεν έκαναν τίποτε σε έξι χρόνια», είπε ο πρώην υπ. Υγείας, επαναλαμβάνοντας, ότι η χρέωση των πέντε ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία θα καταργηθεί και το έσοδο θα αναπληρωθεί από μέρος της επιστροφής των 139 εκ. ευρώ, που επιτεύχθηκε μετά από διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί, για να μειωθεί η συμμετοχή των αδυνάτων στο φάρμακο, γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουμε την ίδια συμμετοχή και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί”, είπε.

Ο κ.Κουρουμπλής ενέταξε την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΕΣΥ και, όπως είπε, αναζητείται η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που βλέπει θετικά το θέμα και έχουν δοθεί οδηγίες στους ΥΠΕάρχες να βρεθεί ο χώρος.

«Έχουν εντοπισθεί 2-3 χώροι και θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές», είπε ενώ σε ό,τι αφορά στο φάρμακο, διαβεβαίωσε ότι στηρίζει την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν φαρμακευτικές εταιρείες με 300 εκατομμύρια τζιρο και να δείχνουν ότι έχουν και ζημίες. «Πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί», είπε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *