Κούρεμα και στις οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε πάροχους υγείας

 
Η επιβολή μειώσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προηγούμενων ετών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους παρόχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατά την εξόφλησή τους, αποφασίστηκε στην διυπουργική σύσκεψη μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).


Ειδικότερα, αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα της εξόφλησης και ότι θα γίνει με περιορισμένη ποσοστιαία μείωση επί των οφειλομένων, διαφορετική ως το προς ποσοστό της ανά κατηγορία παρόχων, λαμβανομένου υπόψιν άλλων μειώσεων οι οποίες, ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί, όπως το claw back και το rebate σε βάρος της φαρμακοβιομηχανίας. Οι υπόλοιπες μειώσεις κυμαίνονται από 8% έως και 20% επί των οφειλομένων.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας, Πελοπίδας Καλλίρης, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, οι διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία έχουν συμβληθεί στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε αυτή τη συνάντηση ορίστηκαν οι διαδικασίες υλοποίησης των αποφάσεων της προηγηθείσας διυπουργικής, ενώ διαμορφώθηκε το χρονοδιάγραμμα για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία ρευστότητα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *