Κοτανίδου: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχασε τον δρόμο

Σε μία αποκαλυπτική τοποθέτηση προχώρησε η κυρία Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τον τρόπο λήψη αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτουν ακόμα και σήμερα τον εμβολιασμό οι νοσηλευτές, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Η κ. Αναστασία Κοτανίδου έκανε παρέμβαση στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» που διοργάνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς.

Σε αυτήν παρουσιάστηκε και έρευνα που έγινε στο διάστημα 27 με 28 Φεβρουαρίου και ήταν πανελλαδική και σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Όπως είπε στην παρέμβασή της: «Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα δελτίο Τύπου μετά την συνεδρίαση της επιτροπής το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα».

Τόνισε ακόμα ότι ο κόσμος γενικά συμμορφώνεται προς αυτά τα οποία λένε οι ειδικοί. «Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στην  ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Έλληνας αυτό δεν θα το πιστεύαμε».

Και συνέχισε: «Το πολύ δυσάρεστο», είπε, «είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα. Ευτυχώς στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά με διάφορες δικαιολογίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν απλή ίωση όπως οι περισσότεροι αρνητές».

Αναφερόμενη στην Επιτροπή και την λειτουργία της η κ. Κοτανίδου είπε: «Η Επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στη μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Διαβάστε ακόμη...