Κορωνοϊός: Το ύψος αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου, υποστηρίζει νέα έρευνα

Διεθνής έρευνα στην οποία συμμετείχε Έλληνας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δείχνει ότι το ύψος παίζει ρόλο στο πόσο ευάλωτοι είμαστε στον νέο κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, σε δείγμα δύο χιλιάδων ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, κατέδειξε ότι τα ψηλότερα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν. 

Το παραπάνω γεγονός, φέρεται να επιβεβαιώνει ότι ο Covid-19 μεταδίδεται και μέσω του αέρα επειδή το ύψος δεν θα έκανε τη διαφορά εάν οι άνθρωποι κολλούσαν αποκλειστικά μέσω των σταγονιδίων που εκτοξεύονται όταν βήχουμε, υποστηρίζει η έρευνα. 

Μάλιστα, ο Έλληνας καθηγητής Ευάγγελος Κοντοπαντελής, από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε στην εφημερίδα «Telegraph», πως παρόλο που κάτι τέτοιο έχει προταθεί κι από άλλες έρευνες, η μέθοδος που επιβεβαιώθηκε τώρα είναι νέα. 

«Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ ύψους και διάγνωσης δείχνουν ότι η μετάδοση σταγονιδίων προς τα κάτω δεν είναι ο μόνος μηχανισμός μετάδοσης και η μετάδοση μέσω αερολυμάτων είναι εφικτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη...