Κορωνοϊός: Νέες παρενέργειες για τα εμβόλια της Johnson & Johnson και της AstraZeneca

Ως παρενέργεια θα αναφέρεται από εδώ και στο εξής στο φυλλάδιο του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του Covid-19 η αυτοάνοση θρομβοπενία και η φλεβική θρομβοεμβολή. Το ίδιο θα ισχύσει και για το εμβόλιο της AstraZeneca και την αυτοάνοση θρομβοπενία.

ότι υπάρχει πιθανή σχέση ανάμεσα σε σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων σε βαθιές φλέβες με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και συνέστησε η πάθηση αυτή να περιληφθεί στις παρενέργειες του εμβολίου.

Ο EMA συνέστησε επίσης η ανοσολογική θρομβοπενία (ITP), μια αιμορραγική διαταραχή που προκαλείται από το γεγονός ότι το σώμα επιτίθεται από λάθος κατά των αιμοπεταλίων, να προστεθεί στις άγνωστης συχνότητας ανεπιθύμητες ενέργειες που περιέχονται στις πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου της J&J και του εμβολίου της AstraZeneca.

Με επιστολές τους που εστάλησαν στις 13 Οκτωβρίου, τόσο η Janssen όσο και η AstraZeneca ανέφεραν ότι τα εμβόλια τους τελούν υπό συμπληρωματική παρακολούθηση και ζήτησαν από τους επαγγελματίες υγείας να αναφέρουν οποιεσδήποτε πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Μπορείτε να δείτε τις επιστολές και .

Διαβάστε ακόμη...