Κοροναϊός: Εκτακτη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ αυτή την ώρα -Τι «βλέπουν» οι επιστήμονες για την Ελλάδα

Τα επίπεδα ετοιμότητας της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη εισροή του νέου κοροναϊού, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, «ζυγίζουν» οι αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Τη στιγμή που στην Κίνα αυξάνονται τα θύματα και τα καταγεγραμμένα περιστατικά του νέου κοροναϊού, οι ελληνικές Αρχές τίθενται σε επιφυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως για το φαινόμενο του κοροναϊού ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ σε ανοικτή γραμμή βρίσκεται και η διοίκηση του υπουργείου Υγείας.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό

Σύμφωνα με πηγές από τον ΕΟΔΥ, ο νέος κοροναϊός προέρχεται από την οικογένεια των ιών στην οποία ανήκει και -το πάλαι ποτέ φόβητρο- ο Sars. Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογραμμίζει ότι για όλους όσοι έχουν ταξιδέψει στις χώρες υψηλού κινδύνου πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα προφύλαξης.

Τα μέτρα προφύλαξης από τον νέο κοροναϊό είναι αυτά που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα).

Διαβάστε ακόμη...