Κορίτσια δίνουν τη μάχη με τη νευρική ανορεξία σε θεραπευτήριο

16061020321.jpg

Τη ζωή των κοριτσιών σε μια θεραπευτική εγκατάσταση, στη μέση της πολωνικής υπαίθρου, καταγράφει η φωτογράφος Marie Hald.

Μέσα στο Drzewo Zycia ή αλλιώς «Δέντρο της Ζωής», πλήθος νεαρών γυναικών δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στην ανορεξία ή -όπως την αποκαλούν οι ίδιες- την «Ana».

Μπορεί πάντως ο χώρος να θυμίζει κατασκήνωση, «αλλά όλες εδώ υποφέρουν και συχνά η ατμόσφαιρα είναι συχνά βαριά», λέει η Hald η οποία έγινε δεκτή με ανοιχτές αγκάλες τόσο από τους υπεύθυνους της μονάδας, όσο και από τα κορίτσια, όταν θέλησε να φωτογραφήσει τις ίδιες και τις εγκαταστάσεις. Η εμπειρία της, την οδήγησε στη δημιουργία του πρότζεκτ «The Girls from Malawa», από το όνομα του χωριού Malawa, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση.

Σύμφωνα με το CNN, κάθε ημέρα περιλαμβάνει έξι γεύματα και μεμονωμένες ή ομαδικές συνεδρίες. «Όλοι είναι τόσο ευγενικοί. Μετά από μια μισή ημέρα, άρχισα να ζω μαζί με τα κορίτσια και να κάνω ό,τι και εκείνα», λέει η φωτογράφος. Μετά από κάθε μεγάλο γεύμα, όλοι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι για μια επιπλέον ώρα, για τη διαδικασία της πέψης, «προκειμένου καμία από τις κοπέλες να μην επιχειρήσει να κάνει εμετό…» disorder1.jpgdisorder2.jpgdisorder3.jpgdisorder4.jpgdisorder5.jpgdisorder6.jpgdisorder7.jpgdisorder8.jpgdisorder9.jpgdisorder10.jpgdisorder11.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *