Κοριτσάκι σε καραντίνα για γρίπη των πτηνών

 
Ένα κοριτσάκι επτά ετών, το οποίο επέστρεψε από την Σαγκάη, «τέθηκε σε καραντίνα» καθώς παρουσιάζει συμπτώματα της γρίπης των πτηνών και υποβάλλεται τώρα σε εξετάσεις για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον ιό H7N9 , ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Χονγκ Κονγκ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην περιοχή αυτή στην νότια Κίνα.


Το κοριτσάκι «βρισκόταν στην Σαγκάη στα τέλη Μαρτίου και είχε έρθει σε επαφή με πουλερικά», διευκρίνισε ο Ντόμινικ Τσανγκ, υπεύθυνος ελέγχου των μολύνσεων στους κόλπους της νοσοκομειακών αρχών του Χονγκ Κονγκ.

Η υπηρεσία υγείας του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει τον έλεγχο της θερμοκρασίας αυτών που φτάνουν εκεί από άλλες περιοχές της Κίνας.

Επίσης θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στα πτηνοτροφεία.

Ο ιός Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο έξι ανθρώπων στην Κίνα.

Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατά τόπους σφαγή πουλερικών και στο κλείσιμο αγορών ζώντων πουλερικών για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, ο οποίος μεταδόθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στον άνθρωπο.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε σήμερα ότι ένας 64χρονος αγρότης στην επαρχία Τσετζιάνγκ είναι ο έκτος νεκρός από την νόσο στην χώρα και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό στην επαρχία αυτή, ενώ οι άλλοι τέσσερις που έχασαν τη ζωή τους από τον Η7Ν9 βρισκόντουσαν στην Σαγκάη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *