Κόπρανα σε οθόνες αφής μεγάλης αλυσίδας fast food

Σοκαριστικά τα αποτελέσματα από τους υγειονομικούς ελέγχους σε οθόνες αφής της πασίγνωστης αλυσίδας ταχυφαγίων McDonald’s στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα Metro η οποία είχε βάλει ερευνητές του τμήματος Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Metropolitan του Λονδίνου να εξετάσουν οκτώ οθόνες σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ, εντοπίστηκαν σε όλες βακτήρια κάθε είδους.

Εντοπίστηκαν σταφυλόκοκκος, λιστέρια αλλά και άλλα επικίνδυνα βακτήρια για την ανθρώπινη υγεία.

«Τα ίχνη κοπράνων μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις και μάλιστα αυτά που εντοπίστηκαν προσομοιάζουν με τα βακτήρια που προκαλούν τις ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις» προειδοποιούν οι ειδικοί. Και προσθέτουν πως οι περισσότεροι πελάτες δεν πλένουν τα χέρια τους πριν το φαγητό.

«Το πρόβλημα ξεκινάει από τη μύτη. Αν κάποιος πιάσει τη μύτη του και στη συνέχεια αγγίξει την οθόνη αφής τότε μπορεί να μεταδώσει το βακτήριο. Ιδιαίτερα εάν κάποιος έχει πληγή στο χέρι του, τότε η μόλυνση μπορεί να είναι επικίνδυνη», λέει ο γιατρός Πολ Ματαγουέλ μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο «20 minutes».

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της εταιρείας McDonald’s χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του έσπευσε να επισημάνει ότι οι οθόνες αφής της αλυσίδας καθαρίζονται τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενώ προσέθεσε ότι «όλα τα εστιατόριά μας προσφέρουν στους πελάτες τους χώρους για να πλύνουν τα χέρια τους προτού φάνε».

Στις οθόνες αφής των McDonald’s στη Βρετανία ανιχνεύτηκαν τα ακόλουθα βακτήρια:

1.Σταφυλόκοκκος

2.Ψευδομονάδα

3.Εντερόκοκκος

4.Βακτήριο Proteus

5.Βακτήριο Bacillus

6.Βακτήριο Klebsiella

7.Βακτήριο Micrococcus

Διαβάστε ακόμη...