Κόντρα υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς

8FF46806D6FB3871DDE633DD9C08F922.jpg

  Κόντρα μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των γιατρών έχει ξεσπάσει με αφορμή τις κυοφορούμενες αλλαγές στην Υγεία.
Ενόψει λοιπόν των αλλαγών αυτών μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο υπουργός Υγείας ο οποίος συνομίλησε ζωντανά με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ. Η κ. Ματίνα Παγώνη του επισήμανε ότι «εάν κλείσουν τα μικρά νοσοκομεία, θα πάθουν “έμφραγμα” τα μεγάλα».

Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι «Δεν θα αιφνιδιάσω κανέναν. Δεν θα κάνω τίποτα εν κρυπτώ. Το αντίθετο μάλιστα. Το γραφείο μου είναι ανοιχτό για διάλογο. Εξάλλου διακοπές δεν θα πάω».

Και πρόσθεσε ότι: «Θα αποσυμφορήσουμε τα μεγάλα νοσοκομεία μεταφέροντας τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς στα μικρά. Πρέπει στο νοσοκομείο να καταλήγουν άνθρωποι που πράγματι έχουν ανάγκη νοσοκομείου», είπε. Και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό κάποιοι να καταλήγουν στα κέντρα υγείας αστικού τύπου για να μπορούν οι βαριάς μορφής ασθενείς να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πάντως ανέφερε: «Δε θέλουμε να λέτε ότι υπερβάλλει το προσωπικό και τη νύχτα να στέλνει το Σώμα Επιθεωρητών. Να μιλάμε με την πραγματικότητα. Αν σεβόμασταν το ιατρικό σώμα, δεν θα το κάναμε αυτό. Να βοηθήσουμε θέλουμε παρά το ότι η συνάντηση ήταν επεισοδιακή».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *