Κόντρα στα προγνωστικά της υγείας

0411C7E0C5686FE7C8D0F0B658BE6730.jpg

  Διεθνώς, οι πιο συχνές αιτίες θανάτου είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, με συχνότερα το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο καρκίνος, με συχνότερους του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου, και οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Υψηλά στη λίστα με τις κυριότερες αιτίες θανάτου βρίσκεται η κατάθλιψη αλλά και άλλες ψυχικές νόσοι που συχνά οδηγούν στην αυτοκτονία.

Μπορούμε να πάμε «κόντρα» στις δυσοίωνες αυτές προβλέψεις; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που θα μεταδοθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στις 17.40 από το MEGA, αναδεικνύοντας τα οφέλη που έχουν για την υγεία μας οι μικρές αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Οι επιστήμονες δίνουν τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, εξηγούν γιατί αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου στη χώρα μας και πώς αυτή η αύξηση συνδέεται με την καπνιστική συνήθεια, ενώ επισημαίνουν τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει για την υγεία η κατάχρηση αντιβιοτικών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην πρόληψη των ψυχικών νοσημάτων. Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ανησυχητική την αύξηση της κατάθλιψης στην Ελλάδα και εξηγούν τη σχέση της αυτοκτονίας – ακόμη και μέσω του διαδικτύου- με τα ψυχικά νοσήματα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *