Κολπίτιδες μετά το καλοκαίρι στα κορίτσια

 
Έχει υπολογιστεί ότι σχεδόν το 90% των κοριτσιών, πριν την εμφάνιση της περιόδου, θα εμφανίσουν, έστω και για μια φορά, κάποιο επεισόδιο αιδοιοκολπίτιδας.


Ο κύριος λόγος είναι ότι ο κόλπος είναι πολύ πιο ευάλωτος στην παρουσία μικροβίων στο νεαρό κορίτσι από ότι στην ενήλικη γυναίκα. Η χρήση της πάνας και η εγκόπριση, έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά μικροβίων από τον πρωκτό στον κόλπο. Επίσης, η αμελής υγιεινή στην τουαλέτα του σχολείου, η διερεύνηση των γεννητικών οργάνων με τα χέρια και πολλές άλλες λεπτομέρειες, συμπληρώνουν τις αιτίες αιδοιοκολπίτιδας στα παιδιά. Τέλος, οι κολπίτιδες είναι ιδιαίτερα συχνές μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, τα μπάνια στις θάλασσες και τα παιχνίδια στην άμμο.

Για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία της μικρής ασθενούς απαιτούνται ειδικές τεχνικές, εμπειρία και εξοπλισμός. Η διερεύνηση περιλαμβάνει απαραίτητα και καλλιέργεια κολπικών υγρών, από το βάθος του κόλπου, καθώς εκεί βρίσκεται η εστία των μικροβίων.

Ο ειδικός Γυναικολόγος Παίδων (απαραίτητος σύμμαχος των Παιδιάτρων) έχει την κατάλληλη εμπειρία να ξεπεράσει το εμπόδιο του παρθενικού υμένα και να κάνει τη σωστή λήψη υγρού από το βάθος του κόλπου, χωρίς πρόβλημα και κινδύνους για την ακεραιότητα του υμένα.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *