Κοινωνικό Ιατρείο αποκλειστικά για καρκινοπαθείς

 
Ένα Κοινωνικό Ιατρείο που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες και φάρμακα αποκλειστικά στους καρκινοπαθείς θα λειτουργήσει από την αρχή της νέας χρονιάς απέναντι από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στον πρώτο όροφο της οδού Αλεξάνδρου Συμεωνίδη 3. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Θεαγενείου και γιατρών του νοσοκομείου.


Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ιδέα για την δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου γεννήθηκε πριν περίπου δύο μήνες λόγω του αυξανόμενου αριθμού καρκινοπαθών οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είτε γιατί είναι ανασφάλιστοι είτε γιατί προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τους περιφερειακούς δήμους ώστε σε περίπτωση που υπάρχουν καρκινοπαθείς οι οποίοι έχουν ανάγκη να τους να στέλνουν στο Κοινωνικό Ιατρείο που σε πρώτη φάση θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη. Υπεύθυνος θα είναι ο επιμελητής Α΄ της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγενείου , Γιάννης Μπουκοβίνας. Ήδη έχουμε αρχίσει να συλλέγουμε φάρμακα από φαρμακευτικές εταιρείες στις οποίες έχουμε αποταθεί αλλά και από πολίτες. Μας βοηθάει ο Ερυθρός Σταυρός που θα μας στέλνει νοσηλεύτριες, καθώς και όλοι οι γιατροί του Θεαγενείου , οι Γιατροί του Κόσμου και τα άλλα Κοινωνικά Ιατρεία» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Θεαγενείου, Δώρα Ευσταθίου.

Η κ Ευσταθίου απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να προσφέρουν ογκολογικά αλλά και άλλα φάρμακα για τις ανάγκες των ασθενών που θα προσέρχονται στο Κοινωνικό Ιατρείο, να τα αφήνουν στην πύλη του Θεαγενείου. Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργήσει στο χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου Φίλων του Θεαγενείου ενώ οι ιδρυτές του περιμένουν να διοριστεί ο νέος διοικητής του νοσοκομείου προκειμένου να το εγκαινιάσουν.

«Όσο υπάρχουν ασθενείς του Θεαγενείου που θα έρχονται στο Κοινωνικό Ιατρείο θέλουμε να είναι ενήμερος και ο διοικητής του νοσοκομείου, γι αυτό και περιμένουμε τον διορισμό του. Ο προηγούμενος διοικητής ο κ Βεντούρης ήταν ενήμερος , αλλά διορίστηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ και έτσι το Θεαγένειο προσωρινά δεν έχει διοικητή» εξηγεί η κ Ευσταθίου.

Στο μεταξύ η έλλειψη φαρμάκων αλλά και η αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας οδήγησε ομάδα κατοίκων της Τούμπας να συγκεντρωθούν το πρωί μπροστά στο Θεαγένειο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εισιτήριο των 5 ευρώ που πρέπει να καταβάλουν όσοι προσέρχονται στα νοσοκομεία προκειμένου να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *