Κόβονται οι υγειονομικές παροχές από τους παράνομους μετανάστες

 
Μένουν εκτός ΕΣΥ οι λαθρομετανάστες και όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραμονής στην Ελλάδα, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.


Το υπουργείο εξαιρεί μόνον τα επείγοντα περιστατικά, τα οποία αφορούν απειλητικές για τη ζωή και υπερεπείγουσες καταστάσεις.

Στο εξής δωρεάν περίθαλψη στο ΕΣΥ μπορούν να έχουν μόνο οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, με την προσκόμιση άδειας παραμονής αλλοδαπού και αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την προσκόμιση του δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού ή σχετικό.

Οι δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και οι υπαχθέντες σε καθεστώς προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους, με την προσκόμιση άδειας παραμονής αλλοδαπού, στην οποία θα τίθεται η σφραγίδα «επικουρική προστασία» ή «ανθρωπιστικό καθεστώς» αντίστοιχα ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας, διετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη περιλαμβάνει εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων καθώς και διενέργεια παρακλινικών, ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων, παροχή φαρμάκων με συνταγή ιατρού, θεωρημένη από το διευθυντή της κλινικής. Δωρεάν είναι η νοσηλεία σε κλινική της Γ΄ θέσης των δημόσιων νοσοκομείων.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται πάντως ότι ρητή και μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα περιστατικά που προσέρχονται ως επείγοντα και αφορούν σε απειλητικές για τη ζωή και υπερεπείγουσες καταστάσεις και τα οποία που εισάγονται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κάθε νοσοκομείου.

Επίσης, αναφέρεται ότι εξαιρούνται τα αλλοδαπά άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV η άλλα λοιμώδη νοσήματα εφόσον χρήζουν θεραπευτικής αγωγής και μέχρι σταθεροποίησης της υγείας τους.

Εντωμεταξύ, με ανακοινωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν πως «απαντούν για πολλοστή φορά στον αμετανόητο υπουργό Υγείας ότι δεν πρόκειται να αποποιηθούν το ιατρικό τους επάγγελμα και να μεταβληθούν σε ανθρωποφύλακες, ασχολούμενοι με το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή και τα νομιμοποιητικά έγγραφα οιουδήποτε ανθρώπου ζητά εξέταση και νοσηλεία.

Εάν ο κ. Λοβέρδος επιθυμεί να ικανοποιήσει τις πολιτικές τους εμμονές ή να δώσει διαπιστευτήρια στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής έχει την ευχέρεια να το πράξει με πολλούς τρόπους, όχι όμως εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ευθύνη και αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών γιατρών.

Δηλώνουμε λοιπόν πως θα αγνοήσουμε παντελώς την πρόσφατη προεκλογική εγκύκλιο του κ. Λοβέρδου και θα συνεχίσουμε να ασκούμε την ιατρική όπως επιτάσσει ο όρκος μας και η ιατρική δεοντολογία».

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *