Κλινική μελέτη της CSL Behring για το μονοκλωνικό αντίσωμα (CSL312) στη μάχη κατά της COVID-19

Η η οποία κατέχει παγκοσμίως ηγετική θέση στον τομέα των βιοθεραπειών, ανακοίνωσε την ένταξη του πρώτου ασθενή σε για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του CSL312 (garadacimab, μονοκλωνικό αντίσωμα ανταγωνιστή του παράγοντα XIIa) στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, επιπλοκή η οποία αποτελεί κύρια αιτία θανάτου στους ασθενείς με πνευμονία προκαλούμενη από τη νόσο COVID-19. 

Σε αυτήν την πολυκεντρική, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική μελέτη, περίπου 124 ενήλικες ασθενείς, θετικοί στον κορωνοϊό, θα λάβουν είτε το CSL312, είτε το εικονικό (placebo) φάρμακο, σε συνδυασμό με τη συνήθη θεραπευτική φροντίδα. 

«Η μεγαλύτερη κλινική πρόκληση όσον αφορά στη διαχείριση των ασθενών με λοίμωξη από τον SARS CoV-2 είναι η ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές που συνδέονται με αυτή τη νόσο», δήλωσε ο Lars Groenke, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της CSL Behring στον τομέα των θεραπειών του αναπνευστικού, συμπληρώνοντας: 

«Ελπίζουμε ότι το CSL312 θα μπορέσει να εμποδίσει την εξέλιξη της νόσου COVID-19, θα βελτιώσει την πορεία των ασθενών και θα αποτελέσει ένα «όπλο» των γιατρών στη μάχη ενάντια στο φονικό ιό».

Επί του παρόντος, η CSL Behring αξιολογεί πέντε διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, αξιοποιώντας τις επιστημονικές πλατφόρμες που διαθέτει στα πεδία της κλασματοποίησης πλάσματος, των ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών και των μονοκλωνικών αντισωμάτων. 

Επιπλέον της μελέτης του CSL312, η CSL Behring:

  • Έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations  (CEPI) και το Πανεπιστήμιο του Queensland (UQ) προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή υποψήφιου εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, το οποίο αποτελεί καινοτομία των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Queensland.
  • Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της CoVIg-19 Plasma Alliance, μιας πρωτοποριακής συμμαχίας για την ανάπτυξη της CoVIg-19, μίας πιθανής θεραπείας της COVID-19 με βάση το πλάσμα. Στόχος της είναι η ανάπτυξη, χωρίς εμπορική ονομασία, μιας πολυκλωνικής υπεράνοσης ανοσοσφαιρίνης έναντι του ιού SARS-CoV-2 για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρές επιπλοκές από τη νόσο COVID-19. Παράλληλα, η συμμαχία θα υποστηρίξει τις κυβερνήσεις των χωρών στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τη σημερινή πανδημία. Στη συνεργασία αυτή θα αξιοποιηθεί η εξειδικευμένη εμπειρία και το έργο που έχουν ήδη αναπτύξει οι εταιρείες. 
  • Αναπτύσσει προϊόν με βάση το πλάσμα για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 για την αγορά της Αυστραλίας, με το οποίο θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές επιπλοκές της COVID-19 που εμφανίζουν ορισμένοι ασθενείς , ειδικότερα όσοι χρειάζονται μηχανική αναπνευστική υποστήριξη. Το νέο ερευνητικό προϊόν, το οποίο θα είναι γνωστό ως ανοσοσφαιρίνη COVID-19, αναπτύσσεται από την εταιρεία στις προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Broadmeadows της Βικτώρια.
  • Έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την SAB Biotherapeutics, γνωστής βιοφαρμακευτικής εταιρείας, για την παραγωγή μιας καινοτόμου ανοσοθεραπείας για τον ιό SARS-CoV-2. Η παραγωγή αυτής της δυνητικής θεραπείας θα πραγματοποιηθεί χωρίς να χρειάζονται δωρεές πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από την COVID-19. 

«Έχουμε όλοι συστρατευθεί στον αγώνα κατά της COVID-19. Σε αυτή τη δύσκολη μάχη έχουμε στο πλευρό μας πολλούς συμμάχους», δήλωσε ο Bill Mezzanotte, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της CSL Behring και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. 

«Η CSL έχει αναλάβει σημαντικές επιστημονικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τους ασθενείς που εμφανίζουν σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη εμβολίων, υπεράνοσων ανοσοσφαιρινών, για την αποτροπή της εξέλιξης της νόσου και μονοκλωνικών αντισωμάτων όπως το CSL312. Με αυτόν τον τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας προς τους ασθενείς, συμβάλλοντας στην εξεύρεση λύσεων για την αναχαίτιση αυτού του ιού και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου που προκαλεί στους ασθενείς». 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο της CSL Behring στην καταπολέμηση της COVID-19 μπορείτε να βρείτε .  Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη μελέτη CSL312 COVID‑19 . 

Σχετικά με το CSL312 (Garadacimab)

Το garadacimab είναι ένα καινοτόμο μονοκλωνικό αντίσωμα που αναστέλλει τον παράγοντα XIIa, γεγονός που ενδέχεται να συμβάλει στη βελτίωση της κλινικής εικόνας των ασθενών με COVID-19 και διερευνάται από τη CSL. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, ξεκίνησε πρόσφατα μια κλινική μελέτη με το garadacimab για την πρόληψη της αναπνευστικής ανεπάρκειας σε ενήλικες ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την COVID-19. Το garadacimab έχει χαρακτηριστεί «ορφανό φάρμακο» από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως ερευνητική θεραπεία για την πρόληψη του αγγειοοιδήματος που προκαλείται από τη βραδυκινίνη. 

Διαβάστε ακόμη...