Κλείνουν το ταμείο του «Γ. Γεννηματάς» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

05EBCE487DFCECBEA892F881BA5EC21A.jpg

  Διήμερο κλείσιμο του ταμείου του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην επιβολή του μέτρου είσπραξης 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

Έτσι, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 14:00 το ταμείο του νοσοκομείου θα παραμείνει κλειστό. Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν να υπάρξει «πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις», σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουμε τριπλοπληρώσει για την υγειονομική μας περίθαλψη, την ώρα της δουλειάς μας με τη φορολογία μας και με τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Δεν θα πληρώσουμε ξανά την ώρα της ανάγκης».

Να καταργηθεί το 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και το 1 ευρώ για εκτέλεση συνταγής και να σταματήσει «η
μετάθεση των πληρωμών Υγείας στις τσέπες κάθε ασφαλισμένου πολίτη», ζητά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι οι νέες επιβαρύνσεις «δημιουργούν όχι μόνο συνθήκες αδυναμίας πληρωμών, αλλά και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, οι οποίοι θα προκύψουν από την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας για την αντιμετώπιση της υγείας των πολιτών».

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι «τίθεται εμφανώς σε αμφισβήτηση ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *