Κλείνει το Παράρτημα της Πολυκλινικής

 
Την μεταφορά του προσωπικού και του τεχνολογικού εξοπλισμού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ) σε νοσοκομεία της Αττικής, με στόχο την ενίσχυσή τους τους, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.


Ειδικότερα, και σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος, με την αντίστοιχη μονάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας του Παραρτήματος μετακινείται προς στελέχωση της αντίστοιχης μονάδος του νοσηλευτικού ιδρύματος «Γ. Γεννηματάς», ώστε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.

Με την κίνηση αυτή μεταφέρονται πέντε κλίνες ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) στον «Ευαγγελισμό», και επιτρέπεται να ανοίξουν επτά κλίνες ΜΑΦ στο «Γεννηματάς», οι οποίες μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσαν.

Το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του συμπλέγματος νοσοκομείων «Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική» ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με την απόφαση αυτή επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής, επί της οδού Καποδιστρίου 4.

Παράλληλα, και όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση «αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών».

Πάντως τα σωματεία εργαζομένων του Παραρτήματος αλλά και του Ευαγγελισμού καταγγέλλουν «την απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει πλήρως την ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ μέχρι και το οριστικό της κλείσιμο».

Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί της Παρασκευής έξω από το Παράρτημα στην πλατεία Κάνιγγος και σε πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *