Κίνητρα σε γιατρούς για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

1026617312.jpg

Στις 85 συνολικά ανεβάζει τον αριθμό των θέσεων επικουρικών και αγροτικών γιατρών, που επιδοτεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το βοήθημα των 450 ευρώ μηνιαίως και για διάστημα τριών ετών.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λέρο, εγκρίθηκε ομόφωνα η επιδότηση άλλων 25 επικουρικών γιατρών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κλείνοντας για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση τα κενά στις υπηρεσίες υγείας.

Σημειώνεται ότι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν η πρώτη Περιφέρεια, που πριν από ενάμιση χρόνο, θέσπισε κίνητρα για τους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των κενών θέσεων στα μικρά νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές μεγαλύτερων νησιών, με το παράδειγμά της να μιμούνται εν συνεχεία και άλλες Περιφέρειες της Χώρας.

Στην εισήγησή του, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Υγείας, Νίκος Καραμαρίτης, μεταξύ άλλων τόνισε πως «η πολιτεία πρέπει να κατοχυρώσει και να υποστηρίξει το δικαίωμα των νησιωτών στην υγεία, πράγμα που δεν έπραξε ποτέ καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.