Κινητοποιήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

 
Οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, αποφάσισαν να απέχουν από οποιοδήποτε έργο, ενώ παράλληλα αρνούνται να πραγματοποιήσουν εφημερίες. Όπως τονίζουν, οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, μετά από καταγγελία τους προς την Επιθεώρηση Εργασίας κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου, διότι δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2012 και μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, τα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών για τον μήνα Ιούλιο ανεστάλησαν και το Νοσοκομείο Κομοτηνής λειτουργεί με ημερήσιες αναγκαστικές διαταγές εφημέρευσης που απευθύνονται σε ειδικευμένους ιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

«Όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου, από τον περασμένο Απρίλιο, έχουν κηρύξει για τους ίδιους λόγους επίσχεση εργασίας η οποία εφαρμόσθηκε μέχρι σήμερα χαλαρά για την αποφυγή ιδιαίτερης ταλαιπωρίας των ασθενών. Οι νέες όμως εξελίξεις, που σηματοδοτούν την παγερή αδιαφορία και της νέας κυβέρνησης να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, επιρρίπτουν το σύνολο της ευθύνης της διάλυσης των υπηρεσιών υγείας και των συνεπειών της στην υγεία και τη ζωή των πολιτών, αποκλειστικά στους πολιτικά και διοικητικά υπεύθυνους», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΙΝΟΚΥΘ, Μιλτιάδης Παπαϊωακείμ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *