Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Υγεία στη Θεσσαλονίκη

 
Σε συμβολική κατάληψη του κόμβου της Ευαγγελίστριας προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι στην υγεία, κυρίως από τα τρία νοσοκομεία της περιοχής, «Γεώργιος Γεννηματάς», «Άγιος Δημήτριος» και ΑΧΕΠΑ.


Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». Ακολούθησε πορεία προς το ΑΧΕΠΑ και συνέλευση γιατρών και εργαζομένων στο αμφιθέατρου του νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Αντιδρούμε στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και της πρόνοιας, στη μη πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών» τόνισε ο κ. Κετικίδης και προανήγγειλε αποκλεισμούς και καταλήψεις των διοικήσεων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις έξω από τις έδρες των υγειονομικών περιφερειών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *