Κίνδυνος για την υγεία η παχυσαρκία των σαραντάρηδων

14BCB79CE4DD673DDB73656AF28D9A50.jpg

  Οι άνδρες κοντά στα 40 είναι πιο πιθανόν να είναι υπέρβαροι συγκριτικά με τις μεσήλικες γυναίκες, ενώ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν δίαιτα για να χάσουν τα περιττά κιλά, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου εξέτασαν πάνω από 10.000 άνδρες και γυναίκες που γεννήθηκαν την δεκαετία του ’70 και διαπίστωσαν ότι, περισσότερο από τα δύο τρίτα των ανδρών και περίπου το ήμισυ των γυναικών σε ηλικία 40 ετών ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Ωστόσο, οι άνδρες ήταν πολύ λιγότερο πιθανό να συνειδητοποιήσουν ότι είχαν υπερβολικό βάρος για να μπουν στην διαδικασία να το χάσουν, σύμφωνα με τους ερευνητές, γεγονός που οφείλεται στο ότι οι άνδρες με παραπανίσια κιλά είναι πιο αποδεκτοί από την κοινωνία σε σχέση με τις γυναίκες.

«Έχει γίνει τόσο φυσιολογικό πλέον για τους άνδρες να είναι υπέρβαροι και δεν το συνειδητοποιούν. Είναι πολύ λιγότερο πιθανό, συγκριτικά με τις γυναίκες, να συνειδητοποιήσουν ότι το βάρος τους μπορεί να βλάψει και την υγεία τους», εξήγησε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Άλις Σάλιβαν.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, οι ειδικοί τόνισαν ότι τα παραπανίσια κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Και το πιο ανησυχητικό στοιχεία της μελέτης είναι ότι, οι άνδρες αγνοούν την αύξηση του βάρους, με αποτέλεσμα να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο.

«Είτε είστε άνδρας ή γυναίκα, διατηρώντας μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και κάνοντας φυσική δραστηριότητα μπορείτε να μειώσετε το βάρος σας και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου», επεσήμαναν οι ερευνητές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *