Κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών από την εξωσωματική

 
Διπλάσιος είναι ο κίνδυνος για γενετικές ανωμαλίες σε όσα μωρά γεννήθηκαν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται με φυσιολογικές συνθήκες, έδειξε έρευνα αυστραλών ερευνητών.


Η πρωτοποριακή έρευνα του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας, έδειξε ότι το ρίσκο για τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν εξωσωματική γονιμοποίηση είναι 7,2%, σε σύγκριση με 5,8% των ζευγαριών που τεκνοποιούν με φυσιολογικές μεθόδους. Αλλά όταν το σπερματοζωάριο καταλήγει στο ωάριο με την βοήθεια σύριγγας υπάρχει ένα ποσοστό 9,9 % για πιθανές γενετικές ανωμαλίες.

Η έρευνα ακόμα βρήκε ότι η ταχεία κρυοσυντήρηση των εμβρύων, μείωνε δραστικά το ρίσκο γενετικών ανωμαλιών, συμπεριλαμβανομένου της εγκεφαλικής παράλυσης και προβλημάτων καρδιάς, ειδικά με την θεραπεία της σύριγγας.

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα της έρευνας ήταν η ανακάλυψη ότι το ρίσκο μπορεί να τριπλασιαστεί στις γυναίκες που χρησιμοποιούν ευρέως διαθέσιμες θεραπείες γονιμότητας χαμηλού κόστους -όπως η κιτρική κλομιφαΐνη- για την πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας στο σπίτι, χωρίς κλινική επίβλεψη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *