Κινδυνεύει η υγεία όσων επισκέπτονται… το κέντρο υγείας στην Λάρισα

room.jpg

Πόσο οξύμωρο μπορεί να είναι να επισκέπτεται ένας ασφαλισμένος τις εγκαταστάσεις του Πρωτοβαθμίου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Λάρισα για λόγους υγείας και να κινδυνεύει η υγεία του; Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα, διότι οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ μπορεί και να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, καθώς η σύμβαση με την εταιρεία καθαριότητας έχει λήξει από τις αρχές Αυγούστου και η κατάσταση στον χώρο, και ιδιαίτερα στις τουαλέτες είναι απελπιστική.

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσπαθούν εκ των ενόντων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ έχουν αποστείλει και σχετικό έγγραφο προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με το οποίο ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή προς την 5η ΥΠΕ, η διευθέτηση της καθαριότητα της μονάδας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, διότι λόγω του μεγάλου αριθμού προσέλευσης χρηστών υπάρχει κίνδυνο μόλυνσης. Παράλληλα συμπληρώνουν ότι καθημερινά γίνονται αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους ασφαλισμένους.

Αν σκεφθεί κανείς ότι κατά μέσο όρο, σύμφωνα με υπολογισμούς, τη μονάδα επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 700 άτομα και απασχολούνται και 60 εργαζόμενοι, τότε μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος αλλά και των κινδύνων μόλυνσης που «παραμονεύουν» σε ένα χώρο, ο οποίος δεν καθαρίζεται καθημερινά επισταμένως.

Πάντως, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ από την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή από αύριο, θα αρχίσουν να υπογράφονται οι νέες συμβάσεις και θα λυθεί το πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *