Κέντρο θεραπείας για άτομα με άνοια στη Θεσσαλονίκη

 
Κέντρο παροχής θεραπευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για άτομα που πάσχουν από άνοια και διαταραχές μνήμης καθώς και για τους φροντιστές τους θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Δέλτα και της Εταιρείας Μελέτης Νόσου Alzheimer και Αγγειακών Ανοιών Κεντρικής Μακεδονίας.


Το Κέντρο θα φιλοξενηθεί σε χώρο του Δημοτικού Διαμερίσματος και, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Δέλτα Γιώργος Γλώσσης, θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μελλοντικά. Οι υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Νόσου Alzheimer και Αγγειακών Ανοιών Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής γηριατρικής Δημήτρης Οικονομίδης, θα παρέχονται από ειδικευμένο προσωπικό , γιατρούς , ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Στο συμβουλευτικό Κέντρο θα παρέχεται δωρεάν νευροψυχική εκτίμηση και θεραπευτική παρέμβαση σε άτομα που πάσχουν από διαταραχές μνήμης και άνοια όπως θεραπείες ενδυνάμωσης νοητικών λειτουργιών και βελτίωσης προβληματικής συμπεριφοράς, θεραπείες μέσω τέχνης, ομαδική και ατομική δημιουργική απασχόληση, φυσικοθεραπείες και εργοθεραπείες. Επίσης θα παρέχονται υπηρεσίες απογευματινής κατ΄ οίκον φροντίδας, υποστήριξης και νοσηλείας ασθενών με άνοια. Θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα διασύνδεσης της οικογένειας με κοινωνικές υπηρεσίες δημόσιων φορέων όπως νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία ΚΑΠΗ και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *