Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αττική για επαγγελματίες και εργαζόμενους

Την ίδρυση Κέντρου Ψυχικής Υγείας με την συνδρομή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία», ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της υβριδικής εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Πρόκειται για μια πρωτοπόρα και σημαντική πρωτοβουλία η οποία φιλοδοξεί να πάρει σάρκα και οστά την Άνοιξη. Στόχος να μπορούν ζητούν βοήθεια δωρεάν οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι τους και τα μέλη των οικογενειών τους.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποκριθούμε», τόνισε στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Όπως είπε, το θέμα της ψυχικής υγείας στο επιχειρείν είναι πολύ σοβαρό και για αυτό απαιτούνται και δραστικές παρεμβάσεις ενώ εστίασε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας και στην ενθάρρυνση της επίσκεψης ανθρώπων σε ειδικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις σοβαρές κρίσεις που έπληξαν την οικονομία και το επιχειρείν, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση προς επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», Αθηνά Πάσσιου, εξήγησε ότι στο Κέντρο Ημέρας θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχιατρικής, θα δίνεται βαρύτητα στην πρόληψη και την συμβουλευτική και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία του Φορέα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην εκδήλωση μίλησε για το πρόγραμμα και για την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. και το διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εκτιμώντας ότι, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας θα μπορούσε να γίνει και μέσα στην άνοιξη.

Διαβάστε ακόμη...