Καθυστέρησαν να χειρουργήσουν ανασφάλιστο αγοράκι και πέθανε

 
Ένα αγοράκι 19 μηνών εξέπνευσε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Ωνάσειο, μια επέμβαση που καθυστέρησε να γίνει όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας και η εκπρόσωπος των γονέων καρδιοπαθών παιδιών Χρυσάνθη Κοκολάκη.


Ο μικρός από την Αλβανία, που δεν είχε ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, έπασχε από σύνδρομο Down και συγγενή καρδιοπάθεια και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» την 1η Ιουνίου.

Η χειρουργική επέμβαση έπρεπε να γίνει άμεσα, όμως επειδή το Παιδοχειρουργικό Κέντρο του νοσοκομείου έχει κλείσει, παραπέμφθηκε στο Ωνάσειο, όπου είχε ήδη εξεταστεί το Νοέμβριο του 2011 και το φετινό Φεβρουάριο και οι γιατροί τότε συνιστούσαν επείγουσα αιμοδυναμική και αγγειογραφική μελέτη και πιθανότατα χειρουργική επέμβαση.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε γιατί οι γονείς του μικρού από την Αλβανία ζουν στη χώρα μας ανασφάλιστοι, όπως καταγγέλλει η κ. Κοκαλάκη. «Την 1η Ιουνίου η δικηγόρος μας έστειλε εξώδικο στο Ωνάσειο και ειδοποιήσαμε και τον Τύπο. Η απάντηση του Ωνασείου ήταν ότι δεν υπήρχε αίτημα από το “Αγία Σοφία” για το παιδί, αν και ήταν στη λίστα αναμονής» προσθέτει.

Το παιδί έχασε τελικά τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επέμβασης στις 18 Ιουνίου, ενώ σήμερα αναμένεται η απάντηση του Ωνασείου για το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *