Καταπολέμησε ατονία και υπνηλία στη δουλειά

 
Όσο και να έχεις συνηθίσει να δουλεύεις ατελείωτες ώρες και να αποδίδεις ικανοποιητικά, υπάρχουν φορές στο γραφείο που μπορεί να αισθάνεσαι ατονία. Mπορεί ακόμα να νιώθεις ότι δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, αλλά και να αισθάνεσαι υπνηλία.


Η ατονία και η υπνηλία είναι οι μεγάλοι εχθροί σου στο γραφείο; Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη. Υπάρχουν τρόποι να αυξήσεις την ενέργεια σου.

Πιες νερό

Αντί να πιεις ακόμα ένα καφέ- τον τρίτο της ημέρας!- κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και πιες λίγο νερό.Πέρα από τα άλλα εξαιρετικά οφέλη που κάνει στον εαυτό σου, το νερό ενεργοποιεί, ενυδατώνει και καταπολεμά την κόπωση.

Περπάτα έστω για 2 λεπτά

Το να σηκωθείς από το γραφείο και να τεντωθείς λίγο αλλά και να περπατήσεις μερικά λεπτά, θα σε αναζωογονήσει και θα σε αφυπνίσει.

Μην τρως μπροστά από τον υπολογιστή

Σύμφωνα με έρευνα το 60% των ανθρώπων δήλωσαν πως τρώνε το μεσημεριανό τους στο γραφείο σε λιγότερο από 20 λεπτά, και το 25% δήλωσε πως δεν αφήνει το γραφείο του και πως τρώει εκεί, ενώ συνεχίζει να δουλεύει ταυτόχρονα στον υπολογιστή. Το να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα πραγματικό lunch-break θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένη στη συνέχεια και παραγωγική.

Προτίμησε την πρωτεΐνη έναντι της ζάχαρης

Η διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει στο να παραμείνεις ενεργητική και δυναμική στη δουλειά. Προτίμησε πρωτεϊνούχα σνακ στη δουλειά, όπως είναι τα αμύγδαλα και το γιαούρτι από το να τρως τσιπς, και γκοφρέτες.

Κάνε διάλειμμα κάθε 90 λεπτά

Κατά μέσο όρο το σώμα μπορεί να συγκεντρωθεί σε μία δραστηριότητα για 90 λεπτά πριν καταληφθεί από κούραση. Πολύ συχνά αγνοούμε τα σημάδια, όπως είναι η δυσκολία συγκέντρωσης, με το να πίνουμε περισσότερο καφέ και περισσότερα energy drinks.

Από το να πολεμάς τα σημάδια που σου στέλνει το ίδιο σου το σώμα, είναι προτιμότερο να τα αφουγκραστείς. Αφοσιώσου για 90 λεπτά σε μία αρμοδιότητά σου, χωρίς διακοπή και μετά σταμάτα έστω για ένα δύο λεπτά για να σηκωθείς και να τεντωθείς. Μετά μπορείς να επιστρέψεις για να συνεχίσεις τη δουλειά για άλλα 90 λεπτά. Θα καταλάβεις ότι με αυτόν τον τρόπο και πιο παραγωγική θα είσαι και πιο ευδιάθετη αλλά και πιο συγκεντρωμένη.

Πηγή: shape

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *