Καταμετρήθηκαν 715 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης 

Συνολικά 790 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 95 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 7 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 715 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 31496, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3883 (12.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12194 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

95 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 32 (33.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 274 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 581 θανάτους συνολικά στη χώρα. 220 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και να ενημερωθείτε για τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε νομό της χώρας ανάλογα με τα κρούσματα:

Δείτε αναλυτικά σε ποια σχολεία στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού

Χάρτη που καταγράφει τα σχολεία, τα οποία  έχουν πληγεί από την πανδημία και οδηγούνται σε ολική ή μερική διακοπή της λειτουργίας τους δημιούργησε η μη κερδοσκοπική Εταιρία iMEdD.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια διαδραστική εφαρμογή που αφορά την διάδοση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 περιλαμβάνει χάρτη, ο οποίος ενημερώνεται καθημερινά και αφορά τα σχολεία που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο ή  να θέσουν σε αναστολή τμήματα τους. Ο χάρτης παρέχει πληροφορίες και για όσα σχολεία επαναλειτουργούν μετά τον εντοπισμό κρούσματος.Προσφέρει τις σχετικές πληροφορίες στο κοινό σε πραγματικό χρόνο καθώς ανανεώνεται δύο φορές την ημέρα. Τα στοιχεία που απεικονίζονται στον χάρτη αντλούνται από την σχετική λίστα του υπουργείο Υγείας για τα υπό αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικά ιδρύματα.Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται και τίθενται υπό επεξεργασία, ενώ στην συνέχεια οπτικοποιούνται, προκειμένου οι χάρτες να είναι ενημερωμένοι με τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει το σχολείο που τον ενδιαφέρει με το πέρασμα του ποντικιού  επάνω από οποιαδήποτε κουκίδα στον χάρτη. Στη συνέχεια εμφανίζεται η καταληκτική ημερομηνία της προγραμματισμένης αναστολής λειτουργίας στην εκάστοτε σχολική μονάδα, όπως και τα τμήματα ή οι τάξεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.Υπάρχει η ευχέρεια οι χρήστες να κάνουν μεγένθυση στην περιοχή ενδιαφέροντός τους στον χάρτη.  Επίσης, με διπλό «κλικ», οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις κατηγορίες κατάστασης των σχολείων (ολική αναστολή, μερική αναστολή, επαναλειτουργία), ώστε να δουν μόνο τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες να αποτυπώνονται στον χάρτη.

Πάνω στον χάρτη αρχικά πατήστε με τον κέρσορα στο σημείο που δείχνει τα στατιστικά:

Στη συνέχεια πατήστε πάνω στην επιλογή στατιστικά και θα δείτε τον χάρτη με τα σχολεία:

Ο παγκόσμιος χάρτης του κορωνοϊού: Η εξάπλωσή του λεπτό προς λεπτό

Τον παρακάτω χάρτη δημιούργησε το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) και ενημερώνεται με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και άλλους οργανισμούς.

 

Διαβάστε ακόμη...