Καταγγελίες για ιδιωτικά χειρουργεία μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο

C34A6613FA5CFD3EEB0A5A33C9F64A0A.jpg

  Σοβαρές καταγγελίες ότι ιδιώτες και συνταξιούχοι γιατροί χειρουργούν στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» κάνουν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια με επιστολή της προς τον διοικητή η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο «Αγία Όλγα». Στο επίμαχο σημείο της επιστολής, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», αναφέρεται ότι «χειρουργοί ιδιώτες, χωρίς να ανήκουν στην οργανική δύναμη του νοσοκομείου, έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία και σε χειρουργικές πράξεις».

Η πενταμελής επιτροπή ζητεί από τον διοικητή να διερευνηθεί άμεσα το θέμα ενώ το ισχύον νομικό πλαίσιο- όπως τονίζουν οι γιατροί- απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά κάθε είδους εμπλοκή ιδιωτών στο δημόσιο νοσοκομείο,

Στο έγγραφο σημειώνεται πως δεν κρίνεται η επιστημονική επάρκεια ή η χρησιμότητα των συγκεκριμένων χειρουργών αλλά το νόμιμο ή μη αυτής της δραστηριότητας.

Να διερευνηθεί άμεσα το θέμα ζητεί και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος εκτιμά πως παρόμοια περιστατικά υπάρχουν και σε άλλα νοσοκομεία, για τα οποία ωστόσο δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένα στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *