Καρπούζι, ο μεγάλος άγνωστος

Καρπούζι, ο μεγάλος άγνωστος. Έμφορτο βιταμινών B, A και C, λυκοπένιο, β-καροτίνη. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή για την αντιμετώπιση του καρκίνου, των σοβαρών αφυδατώσεων, των νεφρικών προβλημάτων και της αναιμίας.

Η μεγάλη κατανάλωση καρπουζιού, ενισχύει την καρδιά, ενώ ανακουφίζει από τις καούρες. Μειώνει την πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, γιατί περιέχει αμινοξέα που χαλαρώνουν τις αρτηρίες, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Μια κουταλιά σπόρους καρπουζιού σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά και μετά σουρώνουμε. Με τις αντιβακτηριακές του τάσεις, εάν αλείψουμε περιοχές του δέρματος που έχουν πρόβλημα, θα δούμε σε μικρο διάστημα θεαματικές αλλαγές. Ενδείκνυται επίσης στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, αλλά μην το παρακάνετε γιατί θα φέρετε αντίθετα αποτελέσματα.

Πώς διαλέγουμε το καλό καρπούζι

Τα ώριμα καρπούζια είναι πιο βαριά απ' ότι περιμένουμε. Προτιμήστε το καρπούζι να έχει κοτσάνι. Στους ανοιχτόχρωμους λεκέδες το χρώμα να είναι κιτρινωπό και όχι λευκό. Να μην είναι πολύ γυαλιστερό, δείγμα ότι δεν έχει ωριμάσει και ο ήχος που κάνει όταν το χτυπάμε να είναι καμπανάτος.

Καλό και υγιεινό καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη...