Καρκίνος: Έξι ύποπτα σημάδια που προειδοποιούν για τη νόσο – Τι να κάνετε

Ο έγκαιρος εντοπισμός μιας κακοήθειας είναι ουσιαστικός για τη διαχείριση της νόσου. Η αναγνώριση των πιο «αθώων» συμπτωμάτων ακόμα και η άμεση διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων ήταν ανέκαθεν σημαντική, πολλώ δε μάλλον μετά τα επιστημονικά ευρήματα για παγκόσμια αύξηση κατά 79% νέων περιστατικών καρκίνου σε άτομα κάτω των 50 ετών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

«Ο καρκίνος μπορεί να εκδηλωθεί στους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Η συμπτωματολογία ενός ατόμου μπορεί να διαφέρει από άλλων, ενώ κάποιοι είναι ασυμπτωματικοί. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι φυσιολογικό σε εσάς και να μιλήσετε στο γιατρό σας εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες αλλαγές ή κάτι που δεν λέει να φύγει. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, όταν η θεραπεία έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας» αναφέρει στη σελίδα του το βρετανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (Cancer Research UK).

Μπορεί να είναι ένα εξόγκωμα, ένας περίεργος σπίλος, μια αφύσικη αιμορραγία ή η αιφνίδια απώλεια βάρους. Υπάρχουν πάνω από 200 τύποι καρκίνου με διαφορετικά συμπτώματα, αναφέρουν ερευνητές του Κέντρου, το οποίο συνέταξε και δημοσίευσε μια λίστα με τα έξι ύποπτα σημάδια:

Διαβάστε ακόμη...