Κάψουλα που δονείται κατά της δυσκοιλιότητας

CAD8FA9392DA7D9FFAA565E01F2E24BC.jpg

  Μια κάψουλα που δονείται θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Τμήμα Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας του Ιατρικού Κέντρου Σουράκσι στο Τελ Αβίβ.

Πρόκειται για ένα χάπι σε μέγεθος πολυβιταμίνης που το καταπίνουμε και μετά από 6-8 ώρες αρχίζει να δονείται στον πεπτικό σωλήνα ενεργοποιώντας την κινητικότητα του εντέρου και αυξάνοντας των αριθμό των κενώσεων στους πάσχοντες από δυσκοιλιότητα. Εν συνεχεία το χάπι αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του εντέρου.

Σε πιλοτική μελέτη το χάπι που δονείται δοκιμάστηκε σε 26 ασθενείς που το έλαβαν δυο φορές την εβδομάδα, αφού προηγουμένως είχαν περάσει δυο εβδομάδες χωρίς τη χρήση υπακτικών.

Οι συμμετέχοντες ανάφεραν αύξηση στην κινητικότητα του εντέρου από δυο φορές την εβδομάδα σε τέσσερις, ενώ παράλληλα μειώθηκε η δυσκολία της κένωσης καθώς και η αίσθηση ατελούς κένωσης. Επίσης δεν σημειώθηκαν σοβαρές παρενέργειες.

Αν οι έρευνες που ακολουθήσουν δείξουν ότι η κάψουλα που δονείται είναι αποτελεσματική και ασφαλής μπορεί σύντομα να αποτελέσει μια μη φαρμακευτική λύση για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.