Κάντε το σπίτι σας γυμναστήριο

 
Το ότι η γυμναστική συμβάλλει στην υγεία μας αλλά και στην εμφάνισή μας είναι σε όλους γνωστό. Όσοι, λοιπόν, δεν μπορείτε να βρείτε ελεύθερο χρόνο να εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο μια λύση θα ήταν να αποκτήσετε ένα ειδικό μηχάνημα άσκησης για το σπίτι, όπως ένα διάδρομο, ένα ποδήλατο ή ένα stepper. Με άλλα λόγια, ένα όργανο γυμναστικής που θα σας βοηθάει να «καίτε» όλες τις θερμίδες που δε χρειάζεστε.


ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ

Όσοι θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση ή να μειώσετε το βάρος και το λίπος σας τότε ένας διάδρομος για το σπίτι είναι η καλύτερη λύση για σας, καθώς:

-Θα ενεργοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σας σύστημα, δηλαδή πόδια, γλουτούς, κοιλιά και χέρια.
-Θα σας δίνει τη δυνατότητα να «καίτε» 700-800 θερμίδες την ώρα.
-Θα ενδυναμώνει τα οστά σας, λόγω των κραδασμών από το περπάτημα/τρέξιμο, προστατεύοντάς σας έτσι και από την οστεοπόρωση.
-Θα σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέγετε εσείς όποιο πρόγραμμα γυμναστικής θέλετε, αφού πολλοί διάδρομοι έχουν ενσωματωμένα προγράμματα άσκησης.

Προσοχή

Ο διάδρομος δε συστήνεται σε όσους έχουν υπερβολικό βάρος ή ορθοπεδικά προβλήματα (γόνατα, μέση, αστράγαλος).

Επίσης, εάν δεν τον χειρίζεστε καλά, μπορεί να οδηγηθείτε σε χρόνιους τραυματισμούς (π.χ., τενοντίτιδες) ή άλλα ορθοπεδικά προβλήματα.

ΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο όργανο γυμναστικής για το σπίτι. Κυκλοφορεί σε δύο τύπους: στο όρθιο ποδήλατο και το καθιστό. Το πρώτο είναι απομίμηση του κανονικού ποδηλάτου με τη σέλα, ενώ το δεύτερο είναι χαμηλότερο κι έχει κανονικό κάθισμα με πλάτη. Και οι δύο τύποι απευθύνονται σε όλους, καθώς είναι εύκολοι στη χρήση και δε χρειάζονται ιδιαίτερη εκπαίδευση. Επιπλέον:

-Είναι μια σχετικά οικονομική λύση.
-Δε χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση.
-Δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις αρθρώσεις, αφού δε χρειάζεται να μεταφέρετε το βάρος σας, καθώς γυμνάζεστε πάνω τους καθιστοί.

Προσοχή!
Τα ποδήλατα γυμνάζουν άριστα τα πόδια, ενώ, επειδή δεν απαιτούν την προσοχή σας, μπορείτε παράλληλα με την άσκηση να κάνετε και κάτι άλλο, π.χ., να διαβάζετε ή να βλέπετε τηλεόραση.

STEPPERS

Το step δεν είναι τίποτα άλλο από μια εξομοίωση του ανεβάσματος μιας σκάλας. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη μορφή άσκησης κατάλληλη για όσους επιθυμείτε να γυμνάσετε τα πόδια σας. Να θυμάστε ότι τα steppers:

-Αποτελούν την τέλεια άσκηση για το δυνάμωμα των γλουτών και των μηρών.
-Αν επιλέξετε να κάνετε μικρά και γρήγορα ανεβάσματα (10-15 εκατοστά), μπορεί να καταναλώνετε πολλές θερμίδες. -Αν, πάλι, επιλέξετε μεγαλύτερα ανεβάσματα (20-40 εκατοστά), τότε δυναμώνετε και τονώνετε τα πόδια σας.

Προσοχή!

-Τα steppers δε γυμνάζουν καθόλου τα χέρια, αφού η εκγύμναση επικεντρώνεται μόνο στα κάτω άκρα.
-Τα steppers που είναι κακά σχεδιασμένα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς στα γόνατα και στη μέση.
-Πρέπει να τα αποφεύγετε όσοι έχετε ευπαθή γόνατα και μέση.

Πηγή: belife

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *