«Κανένας εργαζόμενος στην Υγεία δεν θα απολυθεί»

00CF7AEBCEEB99A8E3502C366AF08916.jpg

  «Τα ξέρουμε τα χάλια της Υγείας. Ας τα παραδεχτούμε και δημόσια», είπε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή στην πρωινή εκπομπή του MEGA και ξεκαθάρισε ότι «κανείς εργαζόμενος στο χώρο της Υγείας δεν θα απολυθεί».
Υποστήριξε ακόμη ότι μπορεί το χρονοδιάγραμμα να λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου ωστόσο «εμείς θα έχουμε τελειώσει νωρίτερα την αξιολόγηση. Ήδη το υπουργείο Υγείας εργάζεται πυρετωδώς γι’ αυτό», τόνισε.

Πάντως, η κ. Μακρή ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο οποίος τη ρώτησε εάν υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο και της ζήτησε να του εξηγήσει ποιο είναι αυτό. «Τα μέτρα δεν οδηγούν σε τίποτα», της ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ασκούνης μάλιστα πρόσθεσε: «Σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπάρχει δημοτική αστυνομία. Έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας. Τα υπουργεία έπρεπε να έχουν προχωρήσει σε αξιολογήσεις. Φτάσαμε στο παρά πέντε να κάνουμε κοπτοραπτική».

Από την πλευρά της πάντως η υφυπουργός Υγείας είπε ότι δεν έστελναν τις καταστάσεις. «Οι δήμαρχοι αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο Υγείας. Η έλλειψη συνεργασίας ήταν ηχηρότατη», ανέφερε.

Και είπε: « Εγώ δεν υπερασπίστηκα την τακτική του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Λέω ότι το υπουργείο έκανε με βραδύτητα αυτό που έπρεπε να κάνει. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έδειχναν μια αδιαφορία». Ο κ. Ασκούνης πάντως υποστήριζε ότι «δεν εστάλη καμία εγκύκλιος».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *