«Κανείς γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του»

61884C6016E91EDE63AB1F1E94C5B875.jpg

  Τη διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας, ότι δεν θα διαλυθούν μονάδες του ΕΟΠΥΥ και, ότι κανείς γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του, έλαβαν σήμερα από τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη τα μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωση του, συμφωνήθηκε από κοινού, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ενιαίου, δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και η περαιτέρω μελέτη των προτάσεων που έχουν κατατεθεί σχετικά με τη διασφάλιση της δυνατότητας κάθε γιατρού να συνταγογραφεί και την εμπορική ονομασία των φαρμακευτικών σκευασμάτων παράλληλα με τη δραστική ουσία.

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ και της Ομοσπονδίας Ιατρών του ΕΟΠΥΥ υποστήριξαν πως ο γιατρός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την υγεία του ασθενούς.

Σχετικά με το αίτημα των Προεδρείων του ΠΙΣ και της Ομοσπονδίας Ιατρών του ΕΟΠΥΥ για την ανανέωση των συμβάσεων 1.050 γιατρών που υπηρετούν στον ΕΟΠΠΥ και των οποίων οι συμβάσεις έχουν ήδη λήξει ή αναμένεται να λήξουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο Α. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε να φέρει το θέμα στην Βουλή με τροπολογία, ενώ δήλωσε πως, πριν από οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση, θα είναι σε επαφή με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.