Καμπανάκι Δ. Βαρνάβα στην κυβέρνηση

 
«Φτάσαμε στο σημείο να εργάζεται μόνον ένας γιατρός στις κλινικές. Είναι επόμενο η αναμονή να φτάνει τις 5 ώρες στα εξωτερικά ιατρεία, τις 3 ώρες στα επείγοντα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.


Ο κ. Βαρνάβας ξεκαθάρισε πως τα προβλήματα θα λύνονταν μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση εξαιρούσε την υγεία από τα μνημόνια.

Είπε ότι οι κυβερνώντες λειτουργούν χωρίς σχέδιο για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της τρόικας. «Ομολόγησαν και οι ίδιοι ότι δεν μπορούν να κάνουν ορθολογική διαχείριση των πραγμάτων. Προχώρησαν σε τυφλές συνενώσεις νοσοκομείων όπως του νοσοκομείου της Λήμνου και του νοσοκομείου της Μυτιλήνης που τα χωρίζουν με 120 ναυτικά μίλια. Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και είναι λογικό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Βαρνάβας πρότεινε σε κάθε νησί να υπάρχει ένα μικρό νοσοκομείο για να ενισχύσει τους νησιωτικούς πληθυσμούς να μένουν στον τόπο τους. Ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει κίνητρα για να πηγαίνουν οι γιατροί στα νησιά και να στελεχώνουν τις μονάδες υγείας.

«Σε ιατρικό προσωπικό υπάρχουν ελλείψεις 6.500 ιατρών και 22.000 νοσηλευτών. Μιλάμε για τεράστια κενά. Η καταγραφή των ιατρών έγινε από κοινού με το υπουργείο υγείας γιατί δεν είχε γίνει ποτέ καταγραφή. Οι ελλείψεις σημαίνουν πως το ιατρικό δυναμικό λειτουργεί στο μισό της δυναμικότητάς τους», συνέχισε.

Και τόνισε ότι: «Η υποχρηματοδότηση δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας. Όταν βάζεις να διοικεί κάθε αποτυχημένος πολιτευτής δεν μπορείς να στήσεις και να λειτουργήσεις σύστημα υγείας. Κουκουλώνουν τα μεγάλα προβλήματα και δεν τα συζητούν μαζί μας αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *