Καλύτερος ύπνος σημαίνει καλύτερη υγεία και καλύτερη υγεία σημαίνει καλύτερη ζωή!

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή πριν την εαρινή ισημερία και τον επίσημο ερχομό της άνοιξης γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Μια ημέρα ολόκληρη αφιερωμένη στον πολύτιμο ύπνο μας και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το αν και κατά πόσο κοιμόμαστε καλά.  

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα τελευταία 50 χρόνια η μέση διάρκεια ύπνου στο δυτικό κόσμο έχει μειωθεί περίπου κατά δύο ώρες, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων κοιμάται πλέον λιγότερο από επτά ώρες την ημέρα -που είναι και το ελάχιστο απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Παράλληλα δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που παραπονιούνται για αϋπνίες και ανήσυχο ύπνο.

Μπορεί να μην μας προβληματίζει ιδιαίτερα, με τις τόσες δουλειές και τα τόσα ζητήματα που έχουμε στο κεφάλι μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν κάθε μέρα κοιμόμαστε μία ώρα λιγότερο, στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε κοιμηθεί 7 ώρες λιγότερο, δηλαδή μια ολόκληρη νύχτα λιγότερο, και στο τέλος του μήνα θα έχουμε χάσει 4 ολόκληρες μέρες ύπνου! Με όλα όσα αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ευεξία μας.

Ο ύπνος μας είναι πολύτιμος 

Ο άνθρωπος χρειάζεται να κοιμάται και να ξεκουράζεται, είναι βασική συνθήκη για την λειτουργία του εγκεφάλου του και για την καλή του υγεία. Ο ύπνος είναι βασικός πυλώνας της βιολογικής μας ύπαρξης, όπως ακριβώς η τροφή και το νερό. Δεν μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς ύπνο. Και δεν μπορεί να υπάρξει καλή ζωή χωρίς καλό ύπνο. Όσο πιο καλές είναι οι νύχτες μας τόσο πιο καλές θα είναι και οι μέρες μας. Υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να ξυπνάμε ξεκούραστοι και ευδιάθετοι το πρωί μετά από έναν αναζωογονητικό ύπνο; 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να κοιμόμαστε καλύτερα; 

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να απολαύσουμε τον ύπνο μας. Το υπνοδωμάτιο δεν είναι ένα τυχαίο δωμάτιο· είναι ο χώρος που περνάμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ημέρας μας, χώρος ανάπαυσης και ηρεμίας. Το κρεβάτι μας είναι ίσως το πιο πολύτιμο έπιπλο του σπιτιού, αφού σε αυτό περνάμε σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας. Ο ύπνος είναι πολύτιμο κομμάτι της ζωή μας, απαραίτητος για την καλή υγεία και την ευεξία μας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αξίζει να επενδύσουμε σε αυτόν. Αξίζει να προσφέρουμε στο υπνοδωμάτιο και το κρεβάτι μας τα καλύτερα προϊόντα. 

Τα γνωρίζουν ακριβώς πόσο πολύτιμος είναι ο καλός ύπνος για την καλή υγεία όλων μας και γιορτάζουν τη φετινή με εξαιρετικές προσφορές σε περισσότερα από 300 προϊόντα για τον ύπνο. Οι προσφορές ξεκινούν από 20% και φτάνουν στο 70%! 

Στα καταστήματα JYSK μπορούμε να φροντίσουμε το υπνοδωμάτιο μας και το κρεβάτι μας, να δημιουργήσουμε το πιο όμορφο και χαλαρωτικό περιβάλλον και να απολαύσουμε έναν ξεκούραστο ύπνο!

Φροντίζω το υπνοδωμάτιό μου στη JYSK: 

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε κρεβάτι; Μήπως το στρώμα που έχουμε έχει πια παλιώσει ή δεν είναι πλέον κατάλληλο; είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε εκείνη τη σημαντική αγορά που σκεφτόμαστε εδώ και καιρό. Με τέτοιες εκπτώσεις που φτάνουν στο 70% δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη! 

Στη JYSK μπορούμε να αλλάξουμε το κρεβάτι μας, τον σκελετό και το κεφαλάρι ή να αγοράσουμε εκείνο το  καινούργιο στρώμα που ονειρευόμαστε για να κοιμηθούμε επιτέλους και να ξυπνήσουμε ξεκούραστοι. 

Μια καλή ιδέα επίσης είναι να εκμεταλλευτούμε τις προσφορές της JYSK και να αγοράσουμε ένα . Το ανώστρωμα είναι μια καταπληκτική δημιουργία που ενισχύει πραγματικά το κανονικό στρώμα και παράλληλα βελτιώνει τον ύπνο μας. Μπορεί επίσης αναβαθμίσει ένα μέτριο στρώμα σε ένα στρώμα καλύτερης ποιότητας που θα μας χαρίσει έναν πιο άνετο και ήρεμο ύπνο.

Αν είμαστε καλυμμένοι από στρώμα και κρεβάτι, αρκεί να δώσουμε έναν νέο αέρα στο υπνοδωμάτιο κάνοντας μερικές μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές. Μπορούμε να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του υπνοδωματίου, αλλάζοντας τα  -ένα μοντέρνο κομοδίνο σε μια πιο κλασική κρεβατοκάμαρα προσθέτει έναν πιο ιδιαίτερο και προσωπικό τόνο. Μια άλλη ιδέα διακόσμησης είναι να τοποθετήσουμε έναν καινούργιο καθρέπτη -που θα κάνει τον χώρο αμέσως να φαίνεται μεγαλύτερος ή μερικά διακοσμητικά και γιατί όχι κάποια καινούργια κάδρα στον τοίχο.

Αν και πέρα από το κρεβάτι, τη μεγάλη διαφορά θα κάνει μια . Δεν θα αλλάξει μόνο το ύφος του δωματίου, θα  δώσει κι άλλον αέρα στο δωμάτιο, αφού πια δεν θα έχουμε καμιά δικαιολογία και θα συμμαζέψουμε (επιτέλους!) τα ρούχα μας

Στη JYSK βρίσκουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το πιο όμορφο υπνοδωμάτιο! 

Φροντίζω το κρεβάτι μου στη JYSK 

Κι αφού έχουμε βρει το πιο τέλειο κρεβάτι που θα μας χαρίσει πολλές ώρες ξεκούραστου ύπνου, ήρθε η ώρα να βρούμε τα κλινοσκεπάσματα. Σεντόνια, μαξιλαροθήκες, δροσερά ανοιξιάτικα παπλώματα και , καλύμματα και κουβερλί, που καλύπτουν όλες τις τάσεις στη διακόσμηση, από την πιο ρετρό στην πιο μοντέρνα. Στη JYSK θα βρούμε τα πιο όμορφα σεντόνια, σε διαχρονικά σχέδια σε ρομαντικές ή πιο μοντέρνες γραμμές που θα ντύσουν όμορφα το κρεβάτι μας και θα μας φτιάξουν την διάθεση. Ο ύπνος μας γίνεται πολύ πιο ξεκούραστος όταν το κρεβάτι είναι στρωμένο με ποιοτικά απαλά σεντόνια.

Μετά τα σεντόνια, σειρά έχουν τα μαξιλάρια και οι μαξιλαροθήκες. Ένα καλό μαξιλάρι που στηρίζει σωστά τον αυχένα μπορεί να είναι η μικρή λεπτομέρεια που κάνει όλη τη διαφορά στον ύπνο μας. Κι επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός στη σε διάφορα ύψη και διάφορα μεγέθη για να βρούμε το δικό μας «τέλειο μαξιλάρι». Όσο η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη που μπορούμε να αναπτύξουμε όλη μας την δημιουργικότητα κάνοντας πρωτότυπους συνδυασμούς στο σετ «σεντόνια μαξιλαροθήκες» ανακατεύοντας υφές, μεγέθη και χρώματα. 

Στη JYSK δημιουργούμε το δικό μας στυλ στα λευκά είδη! 

Να έχουμε όλοι μια υπέροχη Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου και να θυμόμαστε ότι: Καλύτερος ύπνος σημαίνει καλύτερη ζωή!

Διαβάστε ακόμη...