Καλύτερη η γυμναστική με παρέα

4FD20C8C5E2A5177D14137C2356C89D7.jpg

  Μπορεί οι περισσότεροι να λένε ότι είναι προτιμότερο να πηγαίνεις μόνος στο γυμναστήριο, όμως, έρευνες αποδεικνύουν το αντίθετο. Ότι δηλαδή είναι πολύ καλύτερο για την απώλεια θερμίδων να ασκούνται μαζί παρέες.

Οι λόγοι, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι πολλοί. Όμως, σκεφτείτε ότι τα ζευγάρια που ασκούνται μαζί, λύνουν γρήγορα τις διαφορές τους. «Η αύξηση στις ενδορφίνες, τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση, δίνουν έναυσμα στη δημιουργικότητα, που σχετίζεται με την επίλυση προβλημάτων», σημειώνει η Λίντα Βάντερμπλικ, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Τρόι.

Ένας ακόμη λόγος, εξίσου σημαντικός, είναι ότι τα διάφορα άτομα μπορούν να προσαρμοστούν στις συνήθειες άσκησης εκείνων που τους περιβάλλουν. «Είναι στην ανθρώπινη φύση να κρίνουμε τον εαυτό μας βάσει της αμφίεσης, των ικανοτήτων και της απόδοσης των γύρω μας», τονίζει ο Τόμας Πλαντ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Santa Clara. «Αυτό συμβαίνει ακόμη και ανάμεσα σε αγνώστους».

Η ομαδική άσκηση βοηθά ακόμη και στη δικτύωση. «Ίσως να ακολουθούν την ερωτική ή εργασιακή ζωή κάποιου με τον οποίο ασκούνται μαζί», λέει ο επικεφαλής της μελέτης Νικ Κρόσλεϊ, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *