Καλοκαιρινή «ένεση» στα κέντρα υγείας από φοιτητές

98E2076536AFEA885EE571B54013A143.jpg

  Φόρεσαν τις ιατρικές ποδιές, εφοδιάστηκαν με πιεσόμετρα, οξύμετρα και άλλο ιατρικό εξοπλισμό και «σάλπαραν» για τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Εβδομήντα φοιτητές Ιατρικής εξορμούν αυτό το καλοκαίρι στα κέντρα υγείας που αντιμετωπίζουν ελλείψεις. Όχι μόνο θα τα ενισχύσουν, αλλά θα συνδυάσουν και το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», αφού παράλληλα με την προσφορά των υπηρεσιών τους θα ξεκλέβουν και λίγο χρόνο για… ολιγόωρες διακοπές.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ). Παραμένοντας πιστό στους εκπαιδευτικούς του στόχους για τη συνεχή κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής, υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος».

Έτσι οι φοιτητές Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-μέλη της ΕΕΦΙΕ που με μεράκι έσπευσαν να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν στη διάρκεια των σπουδών τους, σύμφωνα με το agelioforos.gr.

Στόχος είναι, όπως λένε, να συνεισφέρουν στο έργο των γιατρών των κέντρων υγείας μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οπότε οι ανάγκες είναι αυξημένες, λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών. Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου στα κέντρα υγείας Κασσανδρείας, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους, Καλλικράτειας και Μουδανιών στη Χαλκιδική, καθώς και στο κέντρο υγείας Πρίνου στη Θάσο.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι ανάγκες των κέντρων υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό είναι σαφώς αυξημένες κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της τουριστικής κίνησης. Οι φοιτητές σαφώς και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εργασία ιατρών, η προσφορά τους όμως είναι ουσιαστικής αξίας και η εθελοντική εργασία τους ευπρόσδεκτη από τα κέντρα υγείας. Επίσης οι ίδιοι αποκομίζουν σημαντική κλινική εμπειρία συμπληρώνοντας και επεκτείνοντας τις γνώσεις τους, ενώ παράλληλα προσφέρουν έργο έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης», δηλώνει ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΕΦΙΕ Αθανάσιος Παπανικολάου.

Όπως συμπληρώνει ο επίτιμος πρόεδρος του παραρτήματος Κωνσταντίνος Ιμπριάλος, «απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των φοιτητών είναι να έχουν ολοκληρώσει τα τρία πρώτα χρόνια των σπουδών τους ώστε να έχουν την απαραίτητη κλινική εμπειρία για να προσφέρουν το μέγιστο των γνώσεων τους στα κέντρα υγείας που σφύζουν από κόσμο και χρήζουν άμεσης ιατρικής ενίσχυσης λόγων του μειωμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και του ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου εργασίας των ιατρών».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *