Κάλεσμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων των γιατρών

 
Να συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα την επίσχεση εργασίας, καλεί ο ΙΣΑ τα συμβεβλημένα μέλη του-γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας στον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα 10/9 μετά την απόφαση που πήρε σήμερα το Δ.Σ. του συλλόγου με στόχο την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ για όλους τους ιατρούς (συμβεβλημένους σήμερα και μη), τη δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων) και τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.


Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι με συμμάχους τους χρήστες υγείας αναμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, και καλεί σε άμεση συνάντηση το διοικητή του ΕΟΠΥΥ και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σε επίπεδο ολομέλειας, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς.

Στόχος θα είναι, όπως λέει ο ΙΣΑ, να επιτευχθεί η απευθείας χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του, η αποπληρωμή 570.000.000 ευρώ των παλαιότερων οφειλών και η χρηματοροή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *