Πως να καίτε περισσότερο λίπος με το περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια ενδεδειγμένη μορφή άσκησης ακόμη και για όσους έχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα υγείας ενώ μπορεί να γίνει με μηδενικό κόστος και χωρίς εξοπλισμό.

Επίσης, είναι άσκηση χαμηλής έντασης, οπότε είναι κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας.
Υπάρχουν, ωστόσο κάποιοι τρόποι για να κάψετε περισσότερο λίπος την ώρα που περπατάτε και με τον τρόπο να καταφέρετε να χάσετε πιο εύκολα κιλά.

1. Αυξομειώστε την ένταση

Μελέτη έδειξε ότι οι εναλλαγές ταχύτητας στο περπάτημα βοηθούν να κάψετε έως και 20% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν περπατάτε με σταθερό ρυθμό.

2. Κάντε ασκήσεις ενδιάμεσα

Για αποτελεσματικότερες καύσεις και απώλεια βάρους δεν πρέπει να παραμελήσετε τη μυϊκή σας μάζα, η οποία από μόνη της καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Σταματήστε το περπάτημα περίπου ανά 10 λεπτά για να κάνετε μερικά βαθιά καθίσματα, πουσ-απς ή επιτόπου άλματα.

3. Αποφύγετε τα σνακ

Η γυμναστική με άδειο στομάχι δεν είναι καλή στρατηγική, όμως ο οργανισμός δεν χρειάζεται πολύ «καύσιμο» πριν από μια ήπια δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, τουλάχιστον σε σύγκριση με μια προπόνηση υψηλής έντασης. Η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας εξασφαλίσει την ενέργεια που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας. Εξαίρεση αποτελεί η πρωινή γυμναστική, αφού το στομάχι έχει παραμείνει άδειο για πολλές ώρες. Στην περίπτωση αυτή συνιστάται ένα ελαφρύ πρωινό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *