Και οι άντρες υποφέρουν από ανορεξία

2C62AC8BF0241554254E4F028405F61E.jpg

  Περίπου ένας στους τρεις άντρες καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις, όπως να κάνουν εμετό αμέσως μετά το φαγητό, προκειμένου να μην παίρνουν βάρος και να δείχνουν ωραίοι.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι διατροφικές διαταραχές είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα ανάμεσα στα αγόρια που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία.

Πολλά μάλιστα καταφεύγουν μέχρι και στα ναρκωτικά ή στα συμπληρώματα διατροφής, προκειμένου να αναπτύξουν το μυικό τους σύστημα.

Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει πλέον τέτοιες διαστάσεις, που έχει επικρατήσει ο όρος «manorexia» για να το περιγράψει. «Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Οι διατροφικές διαταραχές αφορούν και τους άντρες» είπε μιλώντας στη MailOnline η επικεφαλής της μελέτης, Alison Field από το παιδιατρικό νοσοκομείο της Βοστόνης.

Κλασικές διατροφικές διαταραχές αποτελούν η νευρική ανορεξία, κατά την οποία ο πάσχων αρνείται να φάει και η νευρική βουλιμία, κατά την οποία ο ασθενής τρώει κανονικά και στη συνέχεια προκαλεί εμετό ή χρησιμοποιεί καθαρτικά για να αποβάλλει τις τροφές.

Στους δέκα ασθενείς με διατροφικές διαταραχές ο ένας είναι άντρας, προσθέτει το δημοσίευμα.

Οι νεαροί άντρες ανησυχούν περισσότερο για το πόσο μυώδες είναι το σώμα τους όσο μεγαλώνουν. «Αυτό θα μπορούσε να είναι το αρσενικό ισοδύναμο της ανησυχίας των γυναικών για να δείχνουν αδύνατες» πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει οι γιατροί και οι γονείς να προσέχουν τα νεαρά αγόρια και τις αλλαγές στο σώμα τους και να φροντίσουν ώστε αυτές να γίνονται για τους σωστούς λόγους και με υγιεινό τρόπο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *