Ο καφές βοηθάει στην απώλεια βάρους- Πως πρέπει να τον πίνετε

Η αγαπημένα μας πρωινή, δεκατιανή, απογευματινή, για-όλες-τις-ώρες συνήθεια, πλέον γίνεται και σύμμαχος μας στο αδυνάτισμα, καθώς σύμφωνα με τη Βρετανή διατροφολόγο Sarah Flowers ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την απώλεια βάρους.

Όπως δήλωσε στο site Express, ο πρωινός καφές συγκεκριμένα ενισχύει τον μεταβολισμό και μειώνει την όρεξη. «Ο καφές που πίνετε κάθε μέρα μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας, τονώνοντας τη θερμογένεση -διαδικασία παραγωγής θερμότητας στους οργανισμούς μέσω διαφόρων μεταβολικών μηχανισμών-, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερο λίπος».

Επιπλέον, η θερμογένεση έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η όρεξη, άρα γλιτώνεις και τα περιττά τσιμπολογήματα. Τέλος, ο καφές περιέχει χλωρογενικό οξύ που επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων και διασπά το λίπος.

Βέβαια, η Flowers τονίζει ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε με τον καφέ. Ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα είναι αρκετά για να ενισχυθεί ο μεταβολισμός, ενώ η ιδανική ώρα για να τα απολαύσουμε είναι το πρωί. Όσο για το ποιος καφές είναι ο καλύτερος, μπορεί το είδος του καφέ να μην έχει σημασία, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η απώλεια βάρους συνδέεται με τον σκέτο καφέ, χωρίς ζάχαρη ή γάλα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *